ALLASLENTOPALLON SUOMEN MESTARUUDET RATKOTTIIN PIEKSÄMÄELLÄ

Lauantaina 11.5 kokoontui Pieksämäen uimahalliin 9 joukkuetta ratkomaan Suomen mestaruuksia naisten ja miesten sarjoissa.

Naisten sarjassa pelasi 5 joukkuetta: Team Pärsky, Märät Kissat, Aqua  Ducks, Kelluvat Valaat ja Team Capolavoro. Alkusarjan pelien jälkeen välierissä kohtasivat Team Capolavoro – Kelluvat Valaat (2-0) sekä Märät Kissat – Team Pärsky (1-2). Team Capolavoro ja Team Pärsky selvittivät tiensä finaaliin ja pronssi ottelussa kohtasivat Märät Kissat ja Kelluvat Valaat. Kelluvat Valaat Kuopiosta voittivat Märät Kissat 2-0 numeroin ja sijoittuivat kolmanneksi. Finaalissa Team Capolavoro otti 2-0 voiton Team Pärskystä. Team Capolavoron kokeneet kilpalentopallotaustan omaavat pelaajat olivat tällä kertaa Team Pärskyn B-juniorityttöjä vahvempia. Team Pärsky ilmoittikin, että vuoden päästä kelpaa ainoastaan mestaruus. Turnauksessa viidenneksi sijoittunut Aqua Ducks ihastutti kisarekvisiitallaan ja joukkue saikin runsaasti kannustusta katsojilta. Märät Kissat olivat myös panostaneet kisa asuunsa.

Miesten sarjan 4 joukkuetta pelasivat alkusarjan ja välierissä Löysät Läträäjät kohtasi Uppotukit ja Pmk:n Urheilulehti – Burana Boyssin. Löysät Läträäjät voitti Uppotukit 2-0 erin ja samoilla numeroilla myös Burana Boys voitti Pmk:n Urheilulehden. Pronssiottelussa Pmk:n Urheilulehti oli Uppotukkeja vahvempi ja voitti 2-0 eräluvuin.

Finaalissa pelattiinkin täydet 3 erää ja Suomen mestaruuden nappasi Löysät Läträäjät. Burana Boys aloitti finaalin vahvasti vieden ensimmäisen erän. Löysät Läträäjät kokosivat kuitenkin rivinsä jo hoitivat kaksi seuraavaa erää vieden finaalin eränumeroin 2-1. Miesten sarjan joukkueista löytyi myös vahvan lentopallotaustan omaavia pelaajia ja entisiä lajin huippu ammattilaisiakin.

Kisoihin osallistuneet joukkueet antoivat positiivista palautetta tapahtumasta. Erityisesti rento ja mukava ilmapiiri nostettiin joukkueista esiin. Kaikilla osallistuneilla joukkueilla ja pelaajilla oli päivän ajan hymyherkässä ja hallissa osattiin iloita niin omista kuin vastustajienkin hyvistä suorituksista. Monet yllättyivät siitä, kuinka haastavaa vedessä pelaaminen on ja kuinka tasokasta peliä turnauksessa pelattiin.

Nyt toivomme, että turnaukseen osallistuneet pelaajat levittävät kokemuksiaan tapahtumasta, jotta lajin tuntemusta ja tietoutta saadaan lisättyä laajemmallekin. Nyt on jo päätetty ja sovittu vuoden 2020 kisoista, jotka pelataan 16.5.2020. Tuonne saamme varmasti mukaan enemmän joukkueita. Nyt turnaukseen osallistuneista lähes kaikki ilmoittautuivat mukaan ensi vuodellekin.

Pieksämäen alueen harrasteliigat haluavat kiittää erittäin sujuvasta yhteistyöstä tapahtuman toteutuksessa Pieksämäen kaupunkia, Pieksämäen Tsemppiä ja erityisesti Masi Narista sekä Uimahallilta Janne Kuismaa ja Kimmo Peltosta. Suuri kiitos myös tapahtuman toteutukseen ja eri tehtäviin osallistuneille vapaaehtoisille ja talkoolaisille.

Allaspallon SM 2019 tulokset:

alkusarja miehet:
burana boys – pmk urheilulehti 1-1
uppotukit – löysät läträäjät 0-2
pmk urheilulehti – uppotukit 2-0
burana boys – löysät läträäjät 1-1
löysät läträäjät – pmk urhelulehti 2-0
uppotukit – burana boys 1-1

välierät:
löysät läträäjät – uppotukit 2-0
pmk urheilulehti – burana boys 0-2
pronssiottelu:
pmk urheilulehti – uppotukit 2-0

finaali:
löysät läträäjät – burana boys 2-1
1.löysät läträäjät
2.burana boys
3.pmk urheilulehti
4.uppotukit

alkusarja naiset:
aqua ducks – kelluvat valaat 0-2
team capolavoro – märät kissat 1-1
team pärsky – kelluvat valaat 1-1
märät kissat – aqua ducks 2-0
team capolavoro – team pärsky 2-0
kelluvat valaat – märät kissat 1-1
aqua ducks – team capolavoro 0-2
märät kissat – team pärsky 0-2
kelluvat valaat – team capolavoro 0-2
team pärsky – aqua ducks 2-0

välierät:
team capolavoro – kelluvat valaat 2-0
team pärsky – märät kissat 2-1
pronssiottelu:
kelluvat valaat – märät kissat 2-0

finaali:
team capolavoro – team pärsky 2-0
1.team capolavoro
2.team pärsky
3.kelluvat valaat
4.märät kissat
5.aqua ducks

Pieksämäen alueen harrasteliigat