PAHL

PAHL - Pieksämäen alueen harrasteliigat on osa MAHL:n yhteisöä. Tavoitteena on luoda puitteet ja tarjota mahdollisuus harrastaa aktiivista liikuntaa sen eri lajimuodoissa.

MAHL on toukokuussa 2008 perustettu Mikkeliläinen rekisteröity urheiluseura. MAHL:n perusajatus on koota aktiivisten seuratoiminnasta kiinnostuneiden henkilöiden yhteisö, joka luo puitteet harrasteliigoille Mikkelin talousalueella. MAHL tarjoaa urheiluseuroille, työporukoille tai vaikka kaveriporukoille mahdollisuuden harrastaa haluamaansa joukkuelajia kilpatoiminnan omaisesti liiemmin hermoja rasittamatta. Tavoitteena on että MAHL:n järjestämissä liigoissa joukkueelta odotetaan vain pelipaikoille ilmestymistä, kaiken muun hoitaa MAHL.

PAHL on osa MAHL:a. MAHL ja PAHL toteuttavat yhteistyössä Pieksämäen kaupungin kanssa uniikkia seuratoimintamallia, jonka tavoitteena on jalkauttaa toimivat harrasteliikunnan elinkaaritoiminnot osaksi kaupunkien ja kuntien päivittäistoimintaa. PAHL toimii omana tulosvastuullisena yksikkönä, MAHL tukee toimintojen starttaamista. MAHL vastaa lisäksi hallinosta, hankinnoista, sekä tarjoaa teknisen käyttötuen, ja sosiaalisen median työkalut. PAHL:n toiminta tulee olemaan alkuvuodet MAHL:n alaisuudessa, alueellisena alajaostona, yksinäisenä ja tulosvastuullisena toimijana. Kun aika kuluu ja toiminnot muuttuvat omavaraisiksi, on mahdollista, että PAHL muuttuu omaksi rekisteröidyksi yhdistykseksi.

MAHL:n historia alkaa tammikuusta 2008, jolloin muutamat seuratoiminnoissa mukana olleet henkilöt päättivät herättää vanhan ajan korttelitoiminnan nykyaikaisin uudistuksin. Perusidea oli saada aktiiviset liikkujat saman toimijan alle, jolloin perinteiset viikkoharjoittelut pystyttiin yhdistämään puolittaiseen kilpailutoimintaan, mutta ilman raastavia pelimatkoja. Nykymahdollisuuksien, eli käytännössä sosiaalisen median kehittymisen johdosta pääpainopiste liikunnan ohella oli tilastoissa, sekä informaatiokulussa. Ajoittain on tullut havaituksi, että itse pelit ovat jopa pienemmällä painolla kuin esimerkiksi tilastot ja pelitarinat.

MAHL on kasvanut vuosien saatossa Etelä-Savon alueen suurimmaksi moniliikuntaseuraksi, kun mitataan harrastajien määrää, sekä liikuntasuoritteita vuositasolla. Kuvaavaa toiminnalle on, että MAHL on ollut 95%:sti harrastajarahoitteista. Yksi tärkeimmistä, jopa seurasääntöihin kirjatuista asioista on, ettei MAHL osallistu politiikkaan, eikä ota kantaa uskonnollisiin asioihin. MAHL on nykyisellään eturivissä kehittämässä "Harrasteliikunnan elinkaari" -toimintaa, jossa se on saanut valtakunnallista näkyvyyttä Suomen Jääkiekkoliiton jäsenseurana. Vuodesta 2016 alkaen MAHL on myös Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton, Triathlon liiton, sekä Suomen Pyöräilyunionin jäsenseura.

MAHL on valtakunnallinen vaikututtaja uniikin seuratoimintamallin ansiosta, joten nyt tehtävä lisäys PAHL:n luo uuden ja mielenkiintoisen "harrasteliikunnan elinkaaritoiminnan" -mallin, josta Mikkeli ja Pieksämäki voivat olla ylpeitä.

Tutustu MAHL:n toimintaan, paljon samaa, ja jotain omanlaista luodaan nyt Pieksämäelle. Kuntalaisen on mahdollisuus vaikuttaa nyt omalla mukanaololla ja innostuneella visioinilla siihen, millaista harrasteliikuntaa Pieksämäelle halutaan nyt ja tulevaisuudessa harrastaa.

www.mahl.fi

www.korttelikerho.fi

www.turnauspiste.fi

"Vauvasta vaariin"

Pj.Pasi Pippuri (13.3.2016)

MAHL - Yhteystiedot
Mikkelin alueen harrasteliigat ry. - MAHL
Savilahdenkatu 2 B 23
50100 MIKKELI
hallinto(at)mahl.fi / info(at)mahl.fi

Hallitus 1.5.2015-30.4.2016

Puheenjohtaja: Pasi Pippuri
Toiminnanjohtaja: Tuomas Anttonen
Sihteeri: Mika Pippuri
Hallituksen jäsen: Janne Lamberg
Hallituksen jäsen: Tommi Häyrinen

Pieksämäen alueen harrasteliigat